| حی و حاضر در خدمت شما هستیم
صفحه اصلی » » چگونه وردپرس خود را گردگیری کنیم
مقاله وردپرسی

چگونه وردپرس خود را گردگیری کنیم

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای هوشمند و مقاوم است. اما با این حال نیاز به مراقبت های لازم دارد، در غیر اینصورت آسیب پذیر خواهد شد و در مواردی سرعت بارگذاری سایت کاهش می یابد. اول از همه، مجموعه نکاتی هستند که به شما در حفظ امنیت وب سایت تان کمک می کننند. و سپس، مواردی دیگریست که می توانید برای مرتب کردن وب سایت وردپرسی خود از آنها استفاده کنید. ما در این مطلب نکاتی در زمینه مرتب سازی وب سایت های وردپرسی به شما ارئه می کنیم.
چگونه وردپرس خود را گردگیری کنید

پیشنویس های اضافی را حذف کنید

اگر وب سایتان از آن دسته وب سایت های شلوغ هست یا نویسندگان زیادی در وب سایتان دارید، بی شک تعداد زیادی مطلب منتشر نشده و بپیشنویس در پیشخوان خود دارید. چه مطالب که آغاز شدند اما هرگز کامل نشدند و حالا تنها فضای وب سایت شما را پر کرده اند. برخی از این به اصطلاح خارها روزی بکار می آیند و باقی چون خاری در کف پای سایت شما خواهند ماند. مرتب کردن پیشنویس ها به شما کمک می کند تا فضای وب سایت خود را تا حد امکان خالی کنید، همچنین بخش نوشته های پیشخوان را نیز سرو سامان می دهد. پس همین الان به سراغ نوشته های خود بروید و پیشنویس های بلااستفاده را حذف کنید تا اولین گام در مرتب کردن سایتان را برداشته باشید.

دیدگاه های حاوی اسپم و اسپم شده را حذف کنید

بعد ازشروع به کار، رفته رفته وب سایت شما معروف تر و قوی تر (از نظر مطالب) می شود و کم کم اسپمر ها به سراغ سایت شما می آیند و با قرار دادن دیدگاه های مخرب مشکلاتی برای وب سایت شما بوجود می آورند. افزونه اکیسمت بسیاری از این اسپم ها را رد یابی کرده و برای بازبینی آن ها را در دیتابیس وب سایت ذخیره می کند، برخی از دیدگاه ها هم توسط خود شما به زباله دان منتقل شده اند که آنها نیز فضایی از دیتابیس را اشغال کرده اند. از یک سو، حذف کردن این دیدگاه به شما کمک می کند تا بهتر بتوانید بحث های موجود در دیدگاه ها را دنبال کنید و از سوی دیگر نمای بخش دیدگاه ها را در پیشخوان سایت زیباتر می سازد.

مدیریت دسته ها و برچسب ها

در بسیاری از موارد، نویسندگان مطالب بر این باورند که دسته ها و برچسب ها به عنوان راهنمای موتورهای جستجوگر هستند و در نتیجه در استفاده از این ابزارها زیاده روی می کنند. نکته اینکه بعد از بروز رسانی اخیر موتور جستجوگر گوگل دیگر تمام کاربران و مدیران وب سایت ها دریافته اند که برچسب ها عملاً نقشی در بهینه سازی برای موتورهای جستجوگر ندارند. با این حال، بسیاری از وب سایت ها شلوغ، دست هایی بدون مطلب دارند، برچسب های مطالب با متن همخوانی ندارد، مطالبشان بدون دسته مشخص منتشر شده است و از این قبیل اشتباهات. حال دسته ها و برچسب های سایت خود را بررسی کنید و مطمئن شوید که دسته ای بدون مطلب ندارید و بلا استفاده ندارید، هر آنچه هست را حذف کنید. همچنین اگر مطالبی دارید که برچسب های آن ها با متن همخوانی ندارد، برچسب های نا مناسب آن را حذف کنید.
مدیریت دسته ها و برچسب ها وب سایت شما را مرتب و بهینه می کند. همچنین این امکان را به کاربران می دهد تا راحت تر مطالب مورد نظرشان را بیابند.

پاکسازی دیتابیس

حجم بالای دیتابیس سایت شما به دلیل نوشته ها نیست، بلکه این افزونه ها و تنظیمات پیش فرض وردپرس هستند که حجم بالایی از دیتابیس را اشغال کرده اند، مواردی که احتمالاً هیچوقت به کار نمی آیند و می توانید آن ها حذف کنید. حذف این اطلاعات بطور چشمگیری سرعت دیتابیس سایت شما را افزایش می دهد و باعث کاهش حجم فایل پشتیبان دیتابیس خواهد شد.

پاکسازی حافظه اطلاعات خوراک

وردپرس مکانیزم داخلی برای ذخیره خوراک ها آر اس اس دارد که پس از ذخیره سازی آنها را در ابزارک ها نمایش می دهد. نمونه ای از این عملکرد را می توانید در صفحه پیشخوان وب سایت خود ببینید، مواردی از بلاگ توسعه وردپرس و سیاره وردپرس. بودن این اطلاعات ضرری ندارند اما در صورت تمایل می توانید آن ها پاک کنید.

پاکسازی نسخه های پیشنویس نوشته ها

بصورت پیش فرض، وردپرس بازبینی هایی از مطالب را ذخیره می کند، این موارد در واقع پیشنویس هایی هستند که وردپرس بطور خودکار در دیتابیس شما ذخیره می کند. بطور مثال، اگر تعداد صد نوشته داشته باشید، آنگاه هر کدام حداقل یک نسخه بازبینی در دیتابیس دارند. حذف این موارد، تا حدّی سرعت جستارهای وب سایت شما را افزایش می دهد. با اجرای جستاری که در زیر آمده است، براحتی می توانید این پبشنویس ها را حذف کنید.

اگر وب سایتان بیش از یک نویسنده دارد و میخواهید گزینه ذخیره خودکار پیشنویس را غیر فعال کنید، این کد را در فایل wp-config.php اضافه کنید:

حذف موارد بلااستفاده در کتابخانه چند رسانه ای

آنچه بعنوان تصویر در نوشته های خود دارید یا بصورت مجزا در وب سایت خود قرار می دهید، در بخش کتابخانه چند رسانه ای قرار دارند. حال دو نوع فایل وجود دارد که شاید مایل باشید آنها حذف کنید. اول از همه بدنبال آن دسته از فایل ها بگردید که به هیچ مطلبی  پیوست نشده اند، و تنها فضایی از دیتابیس را اشغال کرده اند. در بخش کتابخانه چند رسانه ای، برروی  پیوست نشده کلیک کنید تا فایل های پیوست نشده را مشاهده نمایید. پیشنهاد می شود پیش از حذف تمام موارد، لیست را با دقت بررسی کنید، شاید در بین فایل ها تصاویر استفاده شده در پوسته یا ابزارک های سایت باشند.
گزینه دوم، حذف نسخه های مختلف یک تصویر می باشد. بطور پیش فرض، وردپرس برای هر تصویر ۳ نسخه با اندازه های کوچک (بند انگشتی)، متوسط و بزرگ در دیتابیس ذخیره می کند.

نتیجه گیری:

وردپرس نیز مثل یک اتومبیل، نیاز به رسیدگی دارد. اگر بطور مرتب بهینه سازی شود، سریع تر و امن تر خواهد بود.
ارائه ای دیگر از “وردپرس با طعم فارسی”

اشتراک گذاری

وردپرس با طعم فارسی

من یکی از دوستداران پر و پا قرص وردپرس هستم. ابتدا با یک وبلاگ ساده شروع کردم و الان افتخار میکنم که دارم برای عده زیادی از علاقمندان و کاربران سیستم مدیریت محتوای وردپرس می نویسم. تا حد زیادی می تونم بگم که با وردپرس آشنایی دارم اما به گمون خودم قطره ای از دریاست...

۱۹ دیدگاه

شما نیز می توانید در تبادل نظرها شرکت کنید، دیدگاهی بنویسید یا به دیدگاه دیگران پاسخ دهید.
این کار در توسعه وردپرس کمک شایانی خواهد کرد. برای نوشتن دیدگاه اینجا را کلیک کنید

  1. حسین در تاریخ 28 می 2012:

    سلام
    دوست عزیز ممنون بابت مطلب عالی تون
    یک سوال داشتم
    این کد رو که فرمودید
    DELETE FROM wp_posts WHERE post_type = ‘revision’;
    رو هم باید تو wp-config.php بذاریم ؟

    ممنون

    • وردپرس با طعم فارسی در تاریخ 28 می 2012:

      سلام
      قربان شما.
      برای این کار باید برید توی سی پنل، قسمت phpMyAdmin ، سپس کد رو توی محلی که برای پیاده کردن دستورات SQL وجود داره بذارید و go کنید. مراقب باشید! اگر تابحال کار نکردید، نکنید.
      اما اگر بخواید کلا این رونوشت ها رو حذف کنید، این کد رو توی wp-config.php بذارید :
      define(‘WP_POST_REVISIONS’, false );

      موفق باشید

  2. Hamid در تاریخ 28 می 2012:

    مطلب مفیدی بود .. متشکرم

  3. عليرضا در تاریخ 14 ژوئن 2012:

    سلام . آقا دمتون گرم با این همه سادگی و صد البته مفیدی .
    شرمنده من یه سوال داشتم ولی مورد اینه که اصلا ربطی به موضوع نداره ! ولی چون تو انجمن خیلی طول میکشه تا به جواب برسی من خواستم از شما که یکی از اصل کاریهای وردپرس فارسی هستین بپرسم . ببخشید اگه بخواییم قالبی رو ترجمه کنیم باید هم با poedit ترجمه کنیم و هم براش یه rtl بسازیم . اگه rtl نسازیم موردی پیش میاد ؟ یا اصلا میشه نه با poedit کا رکرد و نه rtl کرد و فقط تو قالب دستی ترجمه کنیم ؟ ضمنا قالب rtl شده بدون ترجمه کار میکنه ؟ اگه میشه پست رو خراب نکنین و جواب رو برام به ایمیلم بفرستین خیلی ممنون میشم . بازم ازتون تشکر میکنم .

    • وردپرس با طعم فارسی در تاریخ 14 ژوئن 2012:

      سلام علیرضا جان
      برای کار فارسی سازی اصولی، خب مشخصا ایجاد فایل RTL و همچنین استفاده از poedit خوبه. اما هیچ الزامی به استفاده از اینها نیست! شما به راحتی می تونید یه جایگزینی ساده انجام بدید و به جای استفاده از rtl.css همۀ تغییرات رو توی فایل style.css اصلی قالب یا هر نام دیگه ای که داره انجام بدید. به همین سادگی…

  4. عليرضا در تاریخ 14 ژوئن 2012:

    خیلی ممنون از جوابتون ولی خیلی سریع جواب دادین اصلا انتظار نداشتم !!!
    فقط یه سوال برام پیش اومده و اونم اینه که من باید حتما تو style.css تغییراتی بدم تا قالب درست واسه زبان فارسی شکل بگیره ؟ البته بعضی تغییرات مثل عوض کردن فونت ها که بیشترشون arial هستن و من اونا رو tahoma تغییر می دم و … رو نمیگم که تو style.css تغییر میدیم . من استایل فعلی قالب رو دوست دارم و فقط میخوام منو بالایی اش رو ببرم راست . اگه اینم برام روشن کنین که خیلی عالی میشه . دوباره تشکر از جواب دادن تون .

  5. masoud در تاریخ 2 جولای 2012:

    سلام
    برای دیدن پیش نویس ها کجا برم؟

    • وردپرس با طعم فارسی در تاریخ 2 جولای 2012:

      سلام
      روی عنوان “نوشته ها” کلیک کنید و سپس از بالای لیست، “پیش نویس” را انتخاب کنید.

  6. masoud در تاریخ 5 جولای 2012:

    سپاسگزارم ادمین

    • وردپرس با طعم فارسی در تاریخ 6 جولای 2012:

      سلامت باشی دوست خوبم.

  7. پویا در تاریخ 9 اکتبر 2012:

    بسیار عالی بود

  8. خرید شارژ در تاریخ 18 دسامبر 2012:

    سلام

    جالب بود

  9. اندرویدسرا در تاریخ 22 اکتبر 2013:

    بسیار متشکر
    مطلب مفیدی هستش.

  10. مهدی در تاریخ 17 فوریه 2014:

    ممنون

    عالی بود

  11. امیر در تاریخ 19 ژانویه 2015:

    خیلی عالی بود

  12. غریب در تاریخ 17 جولای 2015:

    سلام عزیز کاش خالی کردن زباله دان ورد پرس رو بصورت دستیش هم میگفتید

    البته منظورم از سی پنل هست مرسی و خسته نباشید

  13. محمد در تاریخ 19 ژانویه 2016:

    سلام
    من پاکسازی نسخه های پیشنویس نوشته ها متوجه نشدم. لطفا بیشتر توضیح بدید

  14. علی در تاریخ 16 فوریه 2016:

    با سلام
    من تمامی مطالبی که نوشته بودم رو حذف کردم در واقع انتقال دادم به زباله دان ، حالا وقتی میخوام مطالب موجود در زباله دان رو برای همیشه پاک کنم پیغام میدهد شما اجازه حذف این موارد را ندارید .
    چطوری پاکشون کنم ؟؟؟

  15. گپ در تاریخ 23 فوریه 2016:

    سلام مجدد عزیز من تو سایتم کلی پیش نویس دارم که هم پیش نویسن هم زمان بندی شده برای ارسال نمیخوام اونا حذف بشن دنبال حذف ذخیره های خودکار ورد پرس هستم
    هر بار که تغییری میدیم خودش یه نسخه ذخیره خودکار بر میداره میخوام فقط اونا رو حذف کنم اگه امکان داره بگید چجوری و اگه دستی بخوام این کارو کنم باید کجا رو جستجو کنم تا فایلش رو پیدا کنم ممنون میشم اگه راهنماییم کنید مرسی و خسته هم نباشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.