| حی و حاضر در خدمت شما هستیم
صفحه اصلی » » ۱۰ راه کار بهینه سازی (SEO) وردپرسی
مقاله وردپرسی

۱۰ راه کار بهینه سازی (SEO) وردپرسی

در این مطلب، قصد داریم تا ۱۰ نکته کلیدی در زمینه SEO (بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجوگر) را به شما معرفی کنیم. ۱۰ نکته که به افزایش بازدیدها و امتیاز وب سایت شما کمک شایانی می کنند.

10 راه کار بهینه سازی سایت در وردپرس

۱٫ ساختار آدرس (URL) وب سایت خود را بهینه سازی کنید (استفاده از پیوندهای یکتای زیبا)

قبل از هرچیز می بایست ساختار آدرس سایت خود را تغییر دهید تا بصورت زیر نمایش داده نشود:

http://www.wpfarsi.com/?page_id=1

و در عوض بدین شکل باشند: http://www.wpfarsi.com/about . اینها را پیوند یکتای زیبا می نامند و اطلاعات بیشتری در مورد وب سایت شما در اختیار موتورهای جستجوگری مانند گوگل، یاهو و بینگ قرار می دهند.

حالا چگونگی ایجاد این پیوندها را به شما آموزش می دهیم. به بخش تنظیمات بروید و برروی پیوند یکتا کلیک کنید. سپس گزینه “ساختار سفارشی (دلخواه)” را انتخاب کنید و کد زیر را در آن وارد کنید (تنها آنچه پس از علامت “تساوی” آمده است را در فیلد بنویسید) :

۲٫ بهینه سازی تصاویر مورد استفاده در مطالب

وقتی با استفاده از تصاویر و آیکون های زیبا و چشمگیر مطالب خود را زیبا میسازید، مردم بیشتر تمایل پیدا می کنند تا به وب سایت شما سر بزنند. برخی از افراد از جستجوگر فلیکر برای یافتن تصاویر جذاب استفاده می کنند.

همچنین توجه داشته باشید در هنگام قرار دادن تصاویر برای مطالب خود، حتماً عنوان و نام جایگزین را طوری انتخاب کنید که هم با محتوا و هم با تصویر تطابق داشته باشند.

۳٫ ارائه نقشه سایت برای گوگل

وقتی شما یک نمای کلی از آنچه در  سایت خود دارید را به گوگل ارائه می کنید، این موتور جستجوگر بسیار بهتر می تواند مطالب شما را مرور و ثبت کند. لازم به ذکر است که بهترین و کارآمدترین راه برای این ابزار بهینه سازی بسیار مفید، نصب افزونه Google XML Sitemaps می باشد. هر زمان شما مطلبی جدید در سایت اضافه می کنید، این افزونه بصورت خودکار نقشه سایت شما را بروزرسانی می کند.

۴٫ سفارشی سازی نامک مطالب

هنگامی که مطلب خود را می نویسید، فیلد نامک که دقیقاً در زیر عنوان مطلب قرار دارد، آدرس ابنترنتی مطلب را تعیین می کند.

بدین صورت که اگر من برای نامک ” ۱۰-راه-کار-بهینه-سازی” را بنویسم، آدرس ابنترنتی این مطلب می شود

هنگامی که بین کلیدواژه های آدرس وب سایت و توضیحات متا، عنوان، کلیدواژه و مطالب تطابق وجود داشته باشد، موتورهای جستجوگر بیشتر به سراغ وب سایت شما خواهند آمد.

۵٫ استفاده از کلیدواژه های پیوندهای داخلی برای مطالب

پیوندهای داخلی موثرترین راه حل برای معرفی مطالب وب سایت به گوگل می باشد و همچنین بهترین ابزار برای افزایش تعداد نمایش صفحات هستند، چرا که این پیوندها کاربر را به تماشای دیگر مطالب سایت شما دعوت می کند.

شما هم در مطالب خود از پیوندهای داخلی استفاده می کتید؟ از نظر فنی ارائه این پیوندها بسیار مهم و کلیدی است. استفاده از پیوندهای داخلی کمک شایانی به بالا بردن رتبه سایت می کند و در عین حال به کاربر این اجازه را میدهد تا به راحتی به مطالب مرتبط دیگر نیز دسترسی پیدا کند.

اجازه بدید تا یکی از قدرتمند ترین ابزار در زمینه ارتقاً ساختار پیوندهای داخلی را به شما معرفی کنم.

افزونه SEO Smart Links این امکان را به شما می دهد تا کلیدواژه های خاصی را برای صفحات و مطالب موردنظر تعریف و مرتبط نمایید. به عبارت دیگر، شما تنها به یک سطر متن نیاز دارید تا هر زمان عبارت یا کلمه ای خاص را در مطالب خود بکار بردید، بصورت خودکار پیوندی ایجاد می کند که به مطلب از پیش تعیین شده متصل می باشد.

۶٫ استفاده از کدهای معتبر Valid HTML/XHTML

در حقیقت دلایلی بسیاری وجود دارد که بواسطه آنها شما می بایست وب سایت خود را با استاندارهای کنسرسیوم جهانی وب معتبر نمایید.

  • به کمک معتبر سازی، وب سایت شما با تمام مرورگرهای موجود سازگاری خواهد داشت.
  • به کمک معتبر سازی، فهرست شدن در موتورهای جستجوگر بصورت بهتری صورت میگیرد.
  • معتبر سازی نشانه حرفه ای گری شماست.

قطعاً بهترین کار، معتبر سازی کد وبسایت با بخش اعتبار سنج W3C می باشد.

برای شروع تنها لازم است با نکات اولیه html آشنایی داشته باشید. به وبسایت W3C Validator بروید، سپس نام وبسایت خود را وارد کرده و راهنما را دنبال کنید تا راه حل های لازم برای مشکلات سایت خود را بیابید. متاسفانه بیش از ۹۹ درصد وب سایتهای فارسی زبان valid نیستند. اما شرکتهایی هستند که کار valid و معتبر ارائه می دهند.

۷٫ محوتیات وبسایت تان را به حافظه نهان بفرستید

وردپرس بر پایه php می باشد و صفحات را بصورت آنی ایجاد می کند. به بیان دیگر، در واقع صفحه اصلی شما وجود خارجی ندارد و هر بار که کاربر آن را باز میکند، صفحه ای جدید ایجاد می شود. وردپرس با یک دیتا بیس مملو از متغیرات مراجعه می کند، متغیرات شامل مطالب، عنوان مطالب، ابزاک های نوار جانبی و دیگر موارد موجود می باشد، سپس وردپرس این عناصر را در صفحه مورد نظر پیاده کرده و سپس بر مبنای تنظیمات از پیش تعیین شده صفحه را ایجاد می کند.

به کمک افزونه های WP Super Cache و W3 Total Cache  صفحه ایجاد شده بعنوان یک صفحه ثابت ذخیره می شود و در نتیجه نیازی به ایجاد صفحه جدید نیست و سرعت بارگذاری صفحه بیشتر می شود.

این افزونه ها، صفحات را تا زمان مشخص شده و یا تا زمانی که تغییراتی در صفحه ایجاد شود، ذخیره می کنند، این بدین معناست که نوشته ها و مطالب شما همواره به روز می باشند و همچنین از سرعت بارگزاری بالایی برخوردارند.

۸٫ افزونه WordPress SEO را نصب نمایید

شاید بتوان گفت این مورد، مهمترین نکته ایست که در زمینه بهینه سازی سایت میتوان بدان اشاره کرد.

در سایت خود به بخش افزونه ها بروید و بر روی “افزودن افزونه” کلیک کنید، سپس در قسمت جستجو افزونه  “Yoast SEO”  را بیابید.

پس از نصب افزونه آن را فعال کنید، سپس به بخش نوشته ها رفته بر روی افزودن نوشته کلیک کنید؛ در پایین صفحه فیلد هایی با عناوین “title” ، “Keywords” و “description” مشاهده خواهید کرد، برای بهره گیری از مزایای این افزونه، می بایست در مطالب خود حداقل دو فیلد آخر را تکمیل نمایید. البته این افزونه امکانات فراوانی دارد که می بایست از متخصصین بهره بگیرید.

۹٫ مطالب قدیمی را احیا کنید

هنر بازیابی مطالب قدیمی یعنی مطلبی که در گذشته، بطور مثال ۵یا۶ ماه قبل، منتشر شده را انتخاب کنید، بدان جانی تازه ببخشید و آن را دوباره منتشر کنید.

این کار کمک شایانی به بالابردن امتیار صفحات شما می کند؛ اگر می خواهید امتیاز مطالب شما روندی رو به رشد داشته باشد، بیخیال عنوان مطالب قدیمی و کم بازدید شوید. با اینکار شما برای صفحه ای که پیش از این لینک داشته است، موجی از لینکهای تازه را خواهید داشت. کافیست عنوان و تاریخ را کمی تغییر دهید (برای اولین قدم).

۱۰٫ ارائه لینک برای مطالب مرتبط

آخرین راهنمایی ما در زمینه نکات بهینه سازی سایت وردپرس، نصب و اجرای افزونه WordPress Related Posts می باشد. این افزونه  ۴ یا ۵ مطلب مرتبط با مطلب موردنظر را در انتهای صفحه نمایش “لینک” می دهد. استفاده از این افزونه دو مزیت را بدنبال دارد، ابتدا این که خوانندگان مطالب شما، براحتی با مطالب دیگر آشنا می شوند و دوم این که موتورهای جستجوگر  بشکل بهتری مطالب وب سایت را بررسی می کنند.

نکته پایانی اینکه، این افزونه مطالب مرتبط را بر اساس برچسب های تعریف شده برای هر مطلب تعیین انتخاب می کند.

در پایان توصیه می شود که برای سئو یا همان بهینه سازی سایت خود وقت بگذارید اما در نظر داشته باشید که سئوی بیش از اندازه و کار کردن بیش از حد روی سئوی سایت گاهی موجب کاهش امتیاز و بازدید و ورودی از موتورهای جستجو می شود.

ارائه شده توسط وردپرس با طعم فارسی

برچسب ها
اشتراک گذاری

وردپرس با طعم فارسی

من یکی از دوستداران پر و پا قرص وردپرس هستم. ابتدا با یک وبلاگ ساده شروع کردم و الان افتخار میکنم که دارم برای عده زیادی از علاقمندان و کاربران سیستم مدیریت محتوای وردپرس می نویسم. تا حد زیادی می تونم بگم که با وردپرس آشنایی دارم اما به گمون خودم قطره ای از دریاست...

۲۲ دیدگاه

شما نیز می توانید در تبادل نظرها شرکت کنید، دیدگاهی بنویسید یا به دیدگاه دیگران پاسخ دهید.
این کار در توسعه وردپرس کمک شایانی خواهد کرد. برای نوشتن دیدگاه اینجا را کلیک کنید

  1. Goback در تاریخ 16 می 2012:

    این مورد:

    هنر بازیابی مطالب قدیمی یعنی مطلبی که در گذشته، بطور مثال ۵یا۶ ماه قبل، منتشر شده را انتخاب کنید، بدان جانی تازه ببخشید و آن را دوباره منتشر کنید.

    اگه محتوا عوض شه شاید،ولی تغییر لینک ورودی سایت کار جالبی نیست.

    • وردپرس با طعم فارسی در تاریخ 16 می 2012:

      آره دیگه. فقط عنوان باید عوض شه.

    • بازارچه تحقیقاتی در تاریخ 28 سپتامبر 2012:

      سلام ممنون می شم در ان رابطه یکم بیشتر توضیح بدید یعنی منظورتون اینه که برای این کار عنوان را عوض کنیم فقط همین درسته ؟؟

  2. علی در تاریخ 16 می 2012:

    بسیار مفید بود. سپاس

  3. امید در تاریخ 16 می 2012:

    سلام بنظرم برای پیوند یکتا این بهتره : %post_id%-%postname%
    چون اینطوری دیگه صفحه نات فوند هم نداریم چون اولش آی دی پست اومده حتی اگر بقیه postname رو هم نصفه بنویسیم و یا اگر ننویسیم باز هم پست باز میشه
    چند جا خوندم postname خالی به سرور فشار میاره !!!!

  4. hossein در تاریخ 16 می 2012:

    سلام ممنون از اطلاعات مفیدی که در اختیار ما قرار می دی
    ۱- من ساختار پیوند یکتا رو بصورت دستی وارد می کنم یعنی برای هر پست یک شماره به شماره قبلی اضافه می کنم مثلاً اگه مطلبی که می خوام منتشر کنم مطلب ۱۱۵هست به این شکل می نویسم
    otuban.com/115
    نظرت در این سبک ساختار چیه

    ۲- در مورد تیتر شما ره ۶
    سایت خودمو چک کردم ۴ ارور و ۱ وارنینگ
    سایت شما رو چک کردم ۳۳ ارور و ۵ وارنینگ
    خوب حالا باید چیکار کرد تا این خطاها وجود نداشته باشه و یا اصلاً چه جوری بوجود میاد.

    ممنون

    • وردپرس با طعم فارسی در تاریخ 17 می 2012:

      ساختار شما می تونه چیز خوبی باشه.
      در مورد ارور، این قالب پیشفرض وردپرس است. قالب اصلی مون که آماده شه ارور نخواهد داشت.
      برای از بین بردن ارورها باید به متخصص مراجعه کرد.

  5. rasivell در تاریخ 16 می 2012:

    سلام

    واقعا متشکرم از شما .. ببخشید سوالی دارم

    من یه افزونه میخوام برای مطالب مرتبط که معیارش دسته ها باشن!!! یعنی اینکه وقی معیار برچسب ها باشن زیاد خوب نیست چون برچسب هارو ما امکاان داره شبیه هم هم بزنیم وخب دقیق نیست و اگر بشه معیار بر روی دسته ها باشه خیلی بهتره

    اصلا ایا افزونه ای هست که بشه خودت مطالب مربتط رو انتخاب کنی؟؟؟ یعنی مطالب و دسته هارو نشون بده شما هم بگی که مثلا از دسته فلان انتخاب کن مطالب مرتبط رو!!!

    متشکرم

  6. مهدی رمضان زاده در تاریخ 16 می 2012:

    با سلام میشه بگید اخرش افزونه all-in-one-seo-pack خوبه یا همون افزونه WordPress SEO چون یکی میگه اون خوبه یکی میگه اینخوبه من که توش موندم لطفا راهنمایی کنید.

    • وردپرس با طعم فارسی در تاریخ 17 می 2012:

      هر دو خوبه اما wordpress seo یه کارایی اضافه تر انجام میده که تخصصی تر است. مثلا میتونید برای هر صفحه ای، یه تیتر دلخواه انتخاب کنید. all in one در واقع فقط متاتگ اضافه میکنه.

  7. علی حاتمی در تاریخ 17 می 2012:

    بازهم بس ناجوانمردانه ممنون !

  8. احمد در تاریخ 1 آگوست 2012:

    بله دقیقا
    استفاده از postname خالی به سرور فشار میاره و اگه قبلش post_id بیاد خیلی میتونه مفید باشه
    ممنون

  9. خطا های رایج سئو در تاریخ 1 سپتامبر 2012:

    […] نکات را همه جا می توان یافت. (وردپرس با طعم فارسی نیز در این نوشته به این موضوع پرداخته است. در واقع با بکارگیری این نکات […]

  10. حداد در تاریخ 2 سپتامبر 2012:

    بسیار عالی بود مرسی از شما

  11. داود نوری در تاریخ 7 سپتامبر 2012:

    […] نکات را همه جا می توان یافت. (وردپرس با طعم فارسی نیز در این نوشته به این موضوع پرداخته است. در واقع با بکارگیری این نکات […]

  12. Reza در تاریخ 19 نوامبر 2012:

    سلام با کلیتش موافقم!

  13. 7alma در تاریخ 31 مارس 2013:

    بسیار مفید بود. سپاس

  14. subtitlefa در تاریخ 22 آگوست 2013:

    مثل همیشه مفید بود . ممنون

    • امیر اخگر در تاریخ 22 آگوست 2013:

      خواهش میکنم

  15. طراحی سایت در تاریخ 18 ژانویه 2014:

    با تشکر از مطالب آموزنده شما

  16. طرح توجیهی در تاریخ 13 مارس 2014:

    بسیار جالب بود.متشکرم

  17. اونترنت در تاریخ 2 ژوئن 2014:

    ممنووووووون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.