| حی و حاضر در خدمت شما هستیم
صفحه اصلی » » ۳ اشتباه رایج وردپرسی و راه رفع آنها
مقاله وردپرسی

۳ اشتباه رایج وردپرسی و راه رفع آنها

وردپرس یک پلتفرم فوق‎العاده برای وبلا‎گ‎نویسی و cms  است ، اما هیچ نرم‎افزاری بی نقص نیست . در این مقاله ۳ مورد از رایج‎ترین خطاهای وردپرس “صفحه نمایش سفید مرگ” ، “خطای داخلی سرور” و “خطای اتصال به پایگاه داده” را بررسی می‎کنیم.

برخی از نکات موجود در این مقاله می‎تواند برای رفع خطاهای دیگر نیز به کار رود، بنابراین حتی اگر سایت شما مشکلی ندارد، می‎توانید چیزهایی را یاد بگیرید که برای آینده مفید باشند.

صفحه نمایش سفید مرگ

این یکی از نفرت انگیز‎ترین خطاها است و به ۳ دلیل اتفاق می‎افتد :

-تمام شدن حافظه

– یک افزونه

– یک تم

اگر این صفحه در سایت‎های مختلفی که از یک هاست استفاده می‎کنند ظاهر شود، با خیال راحت می‎توانید مطمئن باشید که علت آن شرکت ارائه دهنده هاست است . در غیر این صورت، مطمئن باشید که مشکل از خود سایت است.

اتمام حافظه

تمام شدن گنجایش حافظه اغلب دلیل بروز این خطا است. برای افزایش حافظه، به فایل wp-config.php دسترسی پیدا کنید. با استفاده از سرویس FTP  و یا مدیریت فایل در پنل میزبانی هاست ، وارد ریشه سایت خود شوید . شما باید داخل تگ اصلیphp  این کد را اضافه کنید که اندازه حافظه را تا ۶۴ مگابایت افزایش می‎دهد :

ممکن است این مقدار از ۶۴ مگابایت هم بالاتر برود و این به نوع سرور شما بستگی دارد ، اما عموما ۶۴مگابایت کافی است .

ممکن است افزایش حافظه کمکی نکند ، و یا اینکه در حال حاضر شما بیش از ۶۴مگابایت فضا نیاز داشته باشید . این مساله می‎تواند به افزونه یا تم شما مربوط باشد .

افزونه‎ها

اگر امکان دسترسی به داشبورد را دارید، عیب یابی افزونه‎ها کار ساده‎ای است .به سادگی روی “plugins” کلیک کنید و  تیک گزینه “most recently installed” را بردارید. اگر این کار کمکی نکرد، همه افزونه‎ها را یکجا انتخاب کرده و گزینهDeactive   را تیک بزنید .

اگر به داشبورد دسترسی ندارید، یک روش دیگر برای تست پلاگین‎ها، FTP  است . اگر یک سرویس گیرنده FTP دارید، به سادگی به شاخه مربوطه وارد شوید . فایل ‘wp-content/plugins’ را باز کنید، که حاوی تمام افزونه‎هایی است که تا کنون نصب کرده‎اید. نام پوشه ‘plugins’ را تغییر دهید. مثلا یک کلمه به انتهای آن اضافه کنید- به طوریکه ‘plugins’ به ‘plugins-test’ تغییر کند .

متناوبا می‎توانید از این روش برای تغییر نام پوشه افزونه‎های شخصی استفاده کنید – که تمامی افزونه‎ها را بصورت جداگانه تست می‎کند به جای اینکه همه آن‎ها را یکجا تست کند . اگر مایل بودید تمامی افزونه‎ها را مجددا نصب کنید، می‎توانید نام پوشه را به حالت اول بازگردانید.

اگر یک افزونه خطا دارد می‎تواند دلایل زیادی داشته باشد . بهترین کار این است که پلاگین را پاک کرده و یک افزونه مشابه دیگر را جایگزین آن کنید .سعی کنید یک افزونه جدید پیدا کنید، یا افزونه‎ای که اخیرا بروزرسانی شده و مساله‎ای ایجاد نمی‎کند را استفاده کنید .

تم‎ها

اگر عیب یابی افزونه‎ها کمکی نکرد، پس ایراد می‎تواند از تم باشد .قبل از هر کاری از پوشه تم خود پشتیبان بگیرید .بعد از آن می‎توانید تم خود را حذف کنید ، و وردپرس یک تم پیش‎فرض نصب خواهد کرد . اگر مصمم بودید که تم خطا دارد، باید به توابع تم خود نگاه بیاندازید.

کد نویسی ضعیف می‎تواند علت این موضوع باشد . اگر مطمئن نیستید بتوانید مشکل را برطرف کنید ، با طراح تم تماس بگیرید.خرید یک تم قابل اعتماد که طراح آن را پشتیبانی می‎کند همیشه توصیه می‎شود .

Enable PHP debugging

اگر راه حل‎های بالا کمکی نکرد، شما باید عمیق‎تر جستجو کنید.فرآیند گفته شده در پایین به شما کمک می‎کند مشکل خود را شناسایی کنید .با این حال، حل مشکلی که پیدا کرده‎اید ممکن است مهارت‎های پیشرفته‎تری نیاز داشته باشد .

در مرحله اول، فایل wp-config.php را باز کرده و کد زیر را در آن پیدا کنید :

در ابتدای آن ‘//’  را قرار دهید، به این شکل در می‎آید

در حال حاضر این کد غیرفعال شده است . در مرحله بعد، کد زیر را مستقیما در بالای آن قرار دهید :

اینجا است که نیاز به مهارت برنامه نویسی دارید . مراحلی که طی کردید فقط باعث می‎شود خطاها به یک فایل به نام error.log فرستاده شوند(موجود در پوشه wp-content). اگر این فایل را نمی‎بینید، شاید اجازه ساخت آن را ندارید . یک فایل error.log جدید بسازید و permission آن را روی ۶۶۶ تنظیم کنید .

فایل را در یک ویرایشگر متنی باز کرده و خطاهای php را بررسی کنید . اگر چیزی وجود دارد که متوجه نمی‎شوید یا درک نمی‎کنید، توصیه می‎کنیم از دیگران کمک بگیرید .

خطای داخلی سرور

اگر خطای ۵۰۰ سرور را دریافت کردید، ممکن است از یک خبر واقعا بد آگاه نباشید .این می‎تواند به علت مشکلات بسیاری باشد .یک نوشیدنی کافئین داغ  بنوشید، استراحت کنید، و برای عیب یابی آماده شوید . خبر خوب ؟ برخی از روش‎ها مشابه بخش قبلی است .

  • افزونه یا تم

به “Plugin”  و “them” در بخش قبل مراجعه کنید .روش عیب یابی دقیقا همان است .

  • خروج از حافظه

مجددا، این پروسه مشابه بخش قبلی است .

.htaccess

ایراد از تم یا افزونه نیست ؟ اگر فایل .htaccess خراب شده باشد زمان بررسی آن است .

در مرحله اول ، نام فایل را تغییر دهید . ‘temp’ یا چیزی مشابه این را به انتهای نام آن اضافه کنید . فایل را نمی‎بینید؟ مطمئن شوید که ‘viewing of hidden files’. را فعال کرده‎اید . چگونگی دسترسی به این فایل به سرویس گیرنده FTPشما بستگی دارد، اما نسبتا ساده است . به عنوان مثال ،در بالای filezilla  روی server کلیک کرده و گزینه ‘Show hidden files’ را انتخاب کنید .

در مرحله بعد، اول به بخش مدیریت وردپرس بازگردید .به بخش ‘Settings – Permalinks’ بروید، و آن را مجددا تنظیم کنید.

در حال حاضر شما یک نسخه جدید از فایل کاری را ایجاد کرده‎اید، و می‎توانید بررسی کنید که مشکل حل شده باشد .

Enable PHP debugging

این نیز در بخش قبل توضیح داده شده است .

خطای اتصال به پایگاه داده

این خطا می‎تواند دلایل زیادی داشته باشد . معمولا یک خطای سروری است، اما می‎تواند به این دلیل باشد که شما مشخصات اتصال به دیتابیس را تغییر داده‎اید.

اگر این خطا را در هر دو بخش طراحی و کدنویسی سایت خود دریافت کرده‎اید، مهم است که آن را اصلاح کنید. اگر همین پیغام خطا‘Error establishing a database connection’, را در بخش کدنویسی (wp-admin) سایت خود دریافت کردید، می‎توانید مرحله بعد را انجام ندهید .

با این حال ، اگر شما پیغام خطای متفاوتی می‎بینید که در آن چیزی شبیهthe database may need to be repaired…’ ‘…..’   دارد ، باید کد زیر را در فایل wp-config.php وارد کنید :

بعد به این آدرس بروید : http://www.examplesite.com/wp-admin/maint/repair.php

در این‎جا گزینه‎ای برای تعمیر دیتابیس می‎بینید ، بعد از اینکه خطا را برطرف کردید، کد بالا را از فایل wp-config.php پاک کنید .

WP-Config فایل

آیا پسورد پایگاه داده ، یا پسورد ریشه سایت خود را تغییر داده‎اید ؟ اگر این چنین است، باید در فایل WP-Config  نیز آن‎ها را تغییر دهید.

مهم است که ارزش هاست دیتابیس خود را شناسایی کنید .در این صورت خط آخر صحیح است . در اکثر مواردlocalhost خواهد بود ، اما در این مورد کمی تحقیق کنید . اگر وردپرس را روی یک سرور محلی اجرا می‎کنید localhost را باید با آدرس IP  جایگزین کنید تا مشکل حل شود.

  • ارتباط با میزبان وب

اگر زمانی که سایت شما بازدید زیادی دارد این خطا را دریافت می‎کنید، می‎تواند از طرف شرکت ارائه دهنده خدمات وب باشد . روش‎هایی وجود دارد که متوجه شویدServer  MySQL پاسخگو هست یا خیر، اما شرکت میزبان هاست شما نیز می‎تواند در این مورد پاسخگو باشد . حفظ ارتباط با میزبان هاست همیشه یک ایده خوب است.

راه حل‎های بیشتر

در اکثر موارد راه حل‎های گفته شده در بالا به شما کمک می‎کند خطاهای خود را برطرف کنید، با این حال، مسائل نادری وجود دارد که مشکلات مشابهی را به وجود می‎آورد.اگر هنوز هم در حال تلاش و یادگیری هستید به شما توصیه می‎کنیم به عنوان یک شروع خوب از این صفحه بازدید کنید :

http://codex.wordpress.org/Common_WordPress_Errors

موفق باشید

اشتراک گذاری

وردپرس با طعم فارسی

من یکی از دوستداران پر و پا قرص وردپرس هستم. ابتدا با یک وبلاگ ساده شروع کردم و الان افتخار میکنم که دارم برای عده زیادی از علاقمندان و کاربران سیستم مدیریت محتوای وردپرس می نویسم. تا حد زیادی می تونم بگم که با وردپرس آشنایی دارم اما به گمون خودم قطره ای از دریاست...

۱ دیدگاه

شما نیز می توانید در تبادل نظرها شرکت کنید، دیدگاهی بنویسید یا به دیدگاه دیگران پاسخ دهید.
این کار در توسعه وردپرس کمک شایانی خواهد کرد. برای نوشتن دیدگاه اینجا را کلیک کنید

  1. بهمن در تاریخ 8 ژانویه 2016:

    سلام
    یک سوال
    چرا این یک ماه اخیر که وردپرس ۴٫۴ آپدیت شده، نسخه فارسیش آپدیت نشده؟ قبلا دو سه روز بعد از اومدن نسخه جدید نسخه فارسیش هم میومد.

    الان با این اوصاف ما چکار کنیم؟ اپدیت کنیم و انگلیسی از این به بعد استفاده کنیم؟ نظر شما چیه؟

    با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.